Tietosuojaseloste - asiakas- ja markkinointirekisteri



(Voit klikata otsikoita päästäksesi tarkempaan kuvaukseen)

  • Yritys
  • Leca Finland Oy
  • Strömberginkuja 2
  • 00380 Helsinki

Keiden tietoja käsittelemme?

  • Asiakkaat
  • Potentiaaliset asiakkaat
  • Verkkosivuston käyttäjät

Mistä saamme tiedot?

Asiakastietoja voidaan kerätä verkkosivuillamme, lomakkeiden kautta, messuilla tai työntekijöidemme välityksellä.

Tiedot, joita käsittelemme

Käsittelemme ainoastaan niitä tietoja, joita itse toimitat meille, esimerkiksi:

  • Nimi
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • Työnantaja
  • Rooli/titteli
  • IP-osoite

Miksi käsittelemme tietojasi?

  • Asiakassuhteen hoitaminen
  • Markkinointi

Kuka muu käsittelee tietojasi?

  • SuperOffice
  • Microsoft

Kuinka kauan käsittelemme tietojasi?

Käsittelemme tietojasi pääsääntöisesti niin kauan kuin se asiakassopimus, jonka hoitamiseksi tarvitsemme tietoja, on voimassa. Henkilötietoja säilytetään markkinointitarkoituksiin lähtökohtaisesti kolme (3) vuotta, jonka jälkeen poistamme tiedot.

Oikeutesi

  • Tarkastusoikeus
  • Vastustamisoikeus
  • Suoramarkkinointikielto
  • Poisto-oikeus
  • Valitusoikeus

Kuinka suojaamme tietosi?

  • Suojaamme internetyhteyden (https)
  • Käytämme palomuuria
  • Salaamme tietoja (kryptaus)
  • Rajaamme rekisteriin pääsyn henkilöihin, jotka sitä tarvitsevat
  • Henkilökunnallamme on salassapitovelvollisuus
 

1.5.2018

Tämä on henkilötietolain (523/1999) 10 §:n ja 24 §:n sekä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) 12 ja 13 artiklan mukainen yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Leca Finland Oy:n asiakkaille, potentiaalisille asiakkaille sekä verkkosivuston käyttäjille.

1. Rekisterinpitäjä

Hei,

minä olen Mikko, Leca Finland Oy:n markkinointipäällikkö. Kiitos kiinnostuksestasi tuotteitamme ja palvelujamme kohtaan. Näiden toteuttamiseksi tarvitsemme muutamia tietoja yrityksestäsi sekä yrityksesi yhteyshenkilöistä. Käsittelemme näitä tietoja kuin omiamme, haluamme olla luottamuksesi arvoisia. Tässä tietosuojaselosteessa pyrimme kertomaan mahdollisimman avoimesti ja läpinäkyvästi, miten käsittelemme tietojasi. Tutustu rauhassa ja ole rohkeasti yhteydessä, jos sinulla herää jotain kysyttävää.

Terveisin, Mikko
Yhteystiedot

Leca Finland Oy
2789863-1
Strömberginkuja 2 (PL 70)
00380 Helsinki

Mikko Pöysti
Markkinointipäällikkö
040 5447 588
mikko.poysti@leca.fi

2. Rekisteröidyt

  • Asiakkaat (yhteyshenkilöt)
  • Potentiaaliset asiakkaat
  • Verkkosivuston käyttäjät

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja peruste

Rekisteröidyt Käsittelyn tarkoitus Käsittelyperuste
Asiakkaat (yhteyshenkilöt) Asiakaspalvelun edellyttämien yhteydenottojen mahdollistaminen ja asiakassuhteen ylläpito. Rekisterinpitäjän oikeutettu etu
Potentiaaliset asiakkaat ja verkkosivuston käyttäjät Verkkosivuston kautta tulevat yhteydenottopyynnöt ja uutiskirjetilaukset. Rekisterinpitäjän oikeutettu etu
 

4. Rekisteriin tallennettavat tiedot

Rekisteriin voidaan tallentaa seuraavia tietoja:

Tiedot Asiakas Potentiaalinen asiakas/verkkosivuston käyttäjä Käyttötarkoitus
Nimi Yksilöinti/yhteydenpito
Puhelinnumero Yhteydenpito
Sähköpostiosoite Yhteydenpito
Työnantaja/yritys Asiakassuhteen hoitaminen/markkinoinnin kohdentaminen
Rooli/titteli Asiakassuhteen hoitaminen/markkinoinnin kohdentaminen
IP-osoite   Markkinoinnin kohdentaminen

5. Käsittelyn kesto

Henkilötietoja käsitellään pääsääntöisesti niin kauan kuin se asiakassopimus, jonka hoitamiseksi tarvitsemme tietoja, on voimassa. Merkitsemme tiedot rekisteriin sellaisina kuin saamme ne rekisteröidyltä itseltään ja niitä päivitetään sen mukaan, mitä rekisteröity ilmoittaa rekisterinpitäjälle.Leca.fi-sivustolta lähetetyt lomaketiedot poistetaan automaattisesti kolmen (3) vuoden kuluttua lähetyksestä. Asiakas- ja markkinointirekisteristämme poistamme tarpeettomat henkilötiedot kolmen (3) vuoden välein. Sähköpostimarkkinointilistaltamme pääset poistumaan itse jokaisessa lähettämässämme markkinointisähköpostissa olevan poistumislinkin kautta.

6. Oikeutesi

Sinulla on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen: gdpr@leca.fi tai DPO.FI@saint-gobain.com.

Tarkastusoikeus

Sinulla on oikeus tarkistaa sinusta tallentamamme henkilötiedot. Mikäli havaitset tiedoissasi virheellisyyksiä tai puutteita, voit pyytää meitä korjaamaan tai täydentämään tiedot oikeiksi.

Vastustamisoikeus

Sinulla on oikeus koska tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli koet, että olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti tai että meillä ei ole oikeutta käsitellä joitain henkilötietojasi.

Suoramarkkinointikielto

Sinulla on oikeus milloin tahansa kieltää meitä käyttämästä tietojasi suoramarkkinointiin. Emme koskaan myy tai muutoin luovuta henkilötietojasi muille tahoille, jotta nämä voisivat kohdistaa suoramarkkinointia sinuun.
Hankimme verkkomainontaa mm. Facebookilta ja Googlelta. Nämä yhtiöt eivät kuitenkaan koskaan saa henkilötietojasi eikä tällaisessa mainonnassa ole kyse suoramarkkinoinnista, vaan se perustuu evästeisiin. Katso tarkemmin kohta evästeet.

Poisto-oikeus

Mikäli koet, että joidenkin sinua koskevien tietojen käsittely ei ole tarpeen tehtäviemme kannalta, sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan kyseiset tiedot. Käsittelemme pyyntösi, jonka jälkeen joko poistamme tietosi tai ilmoitamme sinulle perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa. Mikäli olet eri mieltä ratkaisustamme, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle (ohjeet valituksen tekemiseen). Sinulla on myös oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos koet, että rikomme henkilötietojasi käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä (ohjeet valituksen tekemiseen).

7. Säännölliset tietolähteet

Asiakastietoja voidaan kerätä verkkosivuillamme, lomakkeiden kautta, messuilla tai työntekijöidemme välityksellä. Sivustomme on tarkoitettu yleisölle, emmekä kerää tietoisesti henkilötietoja alle 18-vuotiailta.

8. Tietojen luovutukset

Tietoja voidaan valikoidusti luovuttaa rekisterinpitäjän toimeksiantaman kolmannen osapuolen kohdennettuun markkinointikampanjaan. Tietojen omistus ei siirry rekisterinpitäjältä kolmannelle osapuolelle eikä kolmannella osapuolella ole oikeutta tietojen toimeksiantoa laajempaan käyttöön.

Leca Finland Oy voi osana maailmanlaajuista konsernia siirtää keräämiämme henkilötietoja kootusti tai yksilöllisesti eri puolilla maailmaa sijaitseville Leca Internationalin eri osastoille, tytäryhtiöille tai yhteistyökumppaneille, jotka sijaitsevat Euroopan talousalueella tai sen ulkopuolella edellä mainituista syistä, sekä tallennus- ja prosessointiin tarkoitettujen tietojen käsittelyyn.

Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajat noudattavat yksityisyyden suojaa koskevia lakeja. Käytämme säännöllisesti seuraavia palveluntarjoajia:

  • SuperOffice
  • Microsoft (sähköposti)

9. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Aina kun on mahdollista, olemme valinneet tietojesi säilytyspaikan tietoturvallisista, Euroopassa sijaitsevista palvelinkeskuksista.

Jotkin edellä mainituista palveluntarjoajista saattavat varmuuskopioida tietoja EU:n/ETA:n ulkopuolelta Yhdysvaltoihin. Tiedot varmuuskopioidaan, jotta tietosi olisivat turvassa myös tilanteissa, joissa pääasialliset palvelimet ovat epäkunnossa.

10. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötietojesi turvallinen käsittely on meille tärkeää. Käytämme seuraavia suojatoimia tietojesi turvallisuuden varmistamiseksi.

  • Järjestelmään sisäänpääsy edellyttää käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä.
  • Järjestelmä on myös suojattu palomuurein ja muiden teknisten keinojen avulla.
  • Järjestelmään tallennettuihin rekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä ovat oikeutettuja käyttämään vain tietyt, ennalta määritellyt rekisterinpitäjän työntekijät.
  • Rekisterin käyttö on suojattu käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin sekä käyttöoikeuksin.
  • Rekisteri sijaitsee tietokoneessa, joka on sijoitettu konesaliin palvelimelle, jonne pääsy asiattomilta on estetty.
  • Rekisterin sisältämät tiedot sijaitsevat lukituissa ja vartioiduissa tiloissa.
  • Rekisteristä otetaan säännöllisesti varmuuskopiot.

11. Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Sivusto lähettää selaimelle evästeen – pienen tekstitiedoston, joka tallentuu tietokoneen kovalevylle. Käytössä on sekä väliaikaisia istuntotunnus-evästeitä, jotka sulkeutuvat, kun suljet Internet-selaimen, että pysyviä evästeitä, jotka tallentuvat tietokoneen kovalevylle. Evästeiden avulla voimme tunnistaa selaimesi ja käyttää näin saamaamme tietoa esimerkiksi sivustollamme vierailevien selaimien laskemiseen sekä sivustomme käytön analysointiin, kuten tilastolliseen seurantaan. Ne antavat meille myös mahdollisuuden tarkastella ja seurata käyttäjiemme mielenkiinnon kohteita ja kehittää siten verkkosivujamme. Kaikki kerätty tieto on nimetöntä, eikä verkossa suoritettuja toimintoja voida sen avulla liittää tiettyyn henkilöön.

Suoramarkkinointikielto

Useimmat Internet-selaimet hyväksyvät evästeet automaattisesti, mutta voit muuttaa selaimesi asetuksia ja poistaa evästeet käytöstä milloin tahansa. Voit välttää evästeitä muokkaamalla ja estämällä selaimesi asetuksia.

Katso tarkemmat ohjeet evästeiden estämiseen seuraavilta sivustoilta:


Käyttämämme evästeet

Mainontaevästeet auttavat meitä valitsemaan sinulle parhaiten sopivat ja mielenkiintoisimmat mainokset. Ne myös estävät samojen mainoksien näytön. Jotkut kolmannen osapuolen toimittajat saattavat myös käyttää evästeitä tai verkkojäljitteitä (yhden pikselin kuvatiedosto), jotta näet mieleisiäsi mainoksia, kun vierailet eri sivustoilla. Evästeiden ja verkkojäljitteiden avulla kerätyt tiedot eivät kerro meille tai kolmansille osapuolille mitään henkilökohtaisia tietoja, kuten nimeäsi tai yhteystietojasi. Kolmantena osapuolena toimivat mainostajat saattavat myös käyttää tekniikkaa, jolla mitataan mainosten tehoa. Tätä varten he voivat käyttää jäljitettä (yhden pikselin kokoinen GIF-tiedosto), joka on sijoitettu verkkosivustollemme nimettömien tietojen keräämiseksi. Saatuaan nimetöntä tietoa käyttäjän käynneistä näillä ja muilla verkkosivuilla mainostajat voivat suunnitella mainoksia tuotteista ja palveluista, jotka mahdollisesti kiinnostavat käyttäjää.
Tällä sivustolla on käytössä Google AdWords -eväste, jolla kohdennetaan markkinointia käyttäjäluettelon avulla Googlen mainosverkostoissa. Käyttäjä ei ole tunnistettavissa evästeeseen liitettävien tietojen perusteella. Käyttäjä voi halutessaan estää käyttäjäluetteloihin perustuvan Google AdWords -markkinoinnin osoitteessa www.google.com/settings/ads.
Lisätietoja selainkäyttöön perustuvasta mainonnan kohdentamisesta saat Your Online Choices –sivustolta.

Kolmannen osapuolen evästeet sivustollamme

Seuraavat kolmannet osapuolen tarjoamat evästeet tallennetaan sivustollamme:

Nimi Tarkoitus Tarjoaja Kesto Syy
__cfduid Evästettä käytetään yksilöimään yksittäiset asiakkaat jaetun IP-osoitteen takana ja soveltamaan suojausasetuksia asiakaskohtaisesti. Jos kävijä on esimerkiksi kahvilassa, jossa on joukko tartunnan saaneita koneita, mutta tietyn kävijän kone on luotettu, evästeen ansiosta voimme tunnistaa sen. Eväste ei tallenna henkilötietoja. AddtoAny/Locerz.com 1 vuosi Välttämätön
uvc Päivittää laskurin sivuston sosiaalisen jakamisen ominaisuuksista. AddtoAny/Locerz.com Istunto Mieltymykset
newscookie Tallentaa tiedon, että hylkäsit uutiskirjeen tilauksen ponnahdusikkunan. Leca 7 päivää Välttämätön
cookie-agreed Tallentaa tiedon, että hyväksyit evästekäytäntömme ja hylkäsit ponnahdusikkunailmoituksen evästeistä. Leca 4 kk Välttämätön
_hjIncludedInSample Hotjar-eväste. Tämän istuntokohtaisen evästeen tarkoituksena on kertoa Hotjarille, onko kyseinen kävijä sisällytetty näytteeseen, jota käytetään markkinointisuppilon luomiseen. Hotjar 1 vuosi Markkinointi
test_cookie Testaa, tukeeko käyttäjän selain evästeitä Google Inc. Mainonta-alusta DoubleClickin puolesta. DoubleClick, Google Inc. 1 vuosi Markkinointi
_gat
_ga
_gid
Google Analyticsin evästeet kertovat meille, kuinka käytät sivustoamme ja miten toimit vuorovaikutuksessa verkkosivustomme kanssa. Näitä tietoja on mm. kuinka tulit sivustollemme, millä sivuilla olet käynyt, kuinka kauan vierailusi kesti, mitä napsautit sekä sijaintisi (IP-osoitteeseesi perustuen). Käytämme tietoa paremman käyttäjäkokemuksen aikaansaamiseksi. Google 1 minuutti
2 vuotta
24 tuntia
Tilastot
 
  • Google Analytics (jonka tarjoaa Google Inc.), jotta voimme (a) suorittaa tilastollisia analyysejä koskien esim. kävijämäärää, paikkatietoja ja muita vastaavia, jotta voimme oppia vierailijoistamme ja (b) parantaa verkkosivujen käytettävyyttä, esim. sivuston liikenteen mittausten perusteella.
  • Facebook (jonka tarjoaa Facebook, Inc.) tunnistaa Facebookissa kirjautuneet käyttäjät Facebookin sisällön jakamiseen (vain kun olet kirjautuneena Facebookiin käymällä verkkosivustollamme ja vain klikkaamalla Facebook-painiketta).
  • LinkedIn (jonka tarjoaa LinkedIn Corp.) antaa LinkedIn-palvelun "seuraa" ja "jakaa"ominaisuuksia (vain kun olet kirjautunut LinkedIn-palveluun, kun vierailet verkkosivuillamme ja vain napsauttamalla LinkedIn-painiketta).

 

Tämä sivusto käyttää myös Hotjar-sivuston analysointityökalua, joka osoittaa, kuinka kävijät käyttävät sivustoa lämpökarttakuvien ja tallenteiden avulla.

Hotjarin tietosuojaselosteesta lainattu teksti:

  • Sivuston kävijöille on määritetty yksilöllinen käyttäjätunniste, UUID, jotta Hotjar voi seurata palaavia kävijöitä käyttämättä mitään henkilökohtaisia tietoja, kuten IP-osoitetta
  • Vierailijoiden IP-osoitteet kryptataan aina ennen tallennusta. Asettamme IPv4-osoitteiden viimeisen oktetin, kaikki yhteydet Hotjariin tehdään IPv4:n kautta, jotta varmistetaan, että koko IP-osoite ei koskaan ole kirjoitettu levylle. Esimerkiksi jos kävijän IP-osoite on 1.2.3.4, se tallennetaan 1.2.3.0:ksi. IP-osoitteen ensimmäisiä kolmea oktettia käytetään vain vierailijan maantieteellisen sijainnin määrittämiseen.
  • Kun keräät tietoja tallenteiden kanssa, Hotjar estää automaattisesti salasanakohtien näppäilytiedot sekä havaitsemalla syöttökenttään syötetyn luottokortin numeron. Tarjoamme myös mahdollisuuden poistaa manuaalisesti tiettyjä syöttökenttiä tai sivun tekstiä sisältävät sähköpostiosoitteet/numerot. Kummassakin tapauksessa tiedot poistetaan asiakaspuolelta, kävijäselaimelta, mikä tarkoittaa sitä, ettei se koskaan pääse palvelimiimme.
  • Lue lisää täältä.

12. Sivustolinkit

Jos sivustossamme on linkkejä muihin sivustoihin ja kolmansien osapuolten antamiin resursseihin, nämä linkit ovat informaation vuoksi. Meillä ei ole valtuuksia näiden sivustojen tai resurssien sisällön suhteen emmekä ota mitään vastuuta niistä tai mahdollisista vahingoista, jotka saattavat aiheutua niiden käytöstä.

13. Immateriaalioikeudet

Sivuston tarkoituksena on tarjota tietoa Leca Finland Oy:stä sekä yhtiön tuotteista ja palveluista. Pyrimme aina varmistamaan huolellisesti sivuston toiminnan ja sen sisältämien tietojen oikeellisuuden. Leca Finland Oy ei kuitenkaan takaa sivuston keskeytymätöntä tai virheetöntä toimintaa taikka sivustolla olevien tietojen virheettömyyttä tai niiden ajantasaisuutta. Leca Finland Oy:llä on oikeus milloin tahansa päivittää ja muuttaa verkkosivuston sisältöä. Verkkosivustolla olevat tiedot ovat pääosin yleisluonteisia eikä niitä sellaisenaan ole tarkoitettu yksittäistapauksissa sovellettaviksi ohjeiksi. Tästä johtuen käyttäjien on suositeltavaa ottaa yhteyttä Leca Finland Oy:n henkilöstöön ennen päätösten tekemistä sivustolla olevien tietojen pohjalta. Emme vastaa "www.leca.fi" sivustolla julkaistavien tietojen, palveluiden tai toimintojen käytöstä taikka niiden käytön estymisestä aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista.

Omistamme www.leca.fi -sivuston kaiken sisällön. Sivusto sisältää mm. tekijänoikeudella suojattua materiaalia sekä suojattuja tavaramerkkejä ja tunnuksia. Sivuston sisällön kaupallinen hyödyntäminen on kiellettyä ilman oikeudenhaltijan etukäteen antamaa kirjallista suostumusta. Tekijänoikeudella suojattua sisältöä saa lainata tekijänoikeuslain mukaisesti lähde mainiten. Linkittäminen sivustolle tai sivustoon viittaaminen on sallittua, jos se tapahtuu hyvän tavan mukaisesti eikä luo perusteetonta mielikuvaa yhteistyöstä Leca Finland Oy:n kanssa.

14. Muutokset

Pidätämme kaikki oikeudet muuttaa tämän selosteen sisältöä tai poistaa siitä kohtia, milloin tahansa ilmoittamatta siitä etukäteen. Julkaisemme verkkosivustolla uusimman version tästä yksityisyys- ja tietosuojaselosteesta.