09/11/2018
logo

Leca®-murske KSM38/1000 3-8 mm

Kevyt ja monikäyttöinen kotimaisesta savesta valmistettu luonnontuote. Raekoko 3-8 mm.

Tuotteen edut:

  • Välipohjatäytöt saneerauksessa
  • Puutarhojen maanparannusaine
  • Jalankulkuväylien talvihiekoitus
  • Kattokallistukset

Näytä kaikki

Välipohjan saneeraus:
Leca®-murske KSM38 soveltuu erinomaisesti paksujen ala- ja välipohjien täyttömateriaaliksi saneerauksissa (esim. alalaattapalkistot ja puuvälipohjat). Leca®-murske on huokoisuutensa vuoksi kevyt materiaali, eikä täten juurikaan lisää rakenteen painoa. Murske tiivistyy pyöreärakeista Leca®-soraa paremmin ja antaa tukevamman alustan työskentelylle.

Kattokallistukset:
Mursketta käytetään kattojen rakentamisessa kallistusten tekoon.

Puutarhojen maanparannusaineena:
Murskattu kevytsora sopii hyvin puutarhan maanparannusaineeksi, sillä se antaa kasvumullalle ilmavuutta ja keveyttä. Se myös sitoo itseensä hyvin kosteutta ja luovuttaa sitä tasaisesti takaisin kasvualustaan.

Jalankulkuväylien talvihiekoitus:
Mursketta voidaan käyttää jalankulkuväylien talvihiekoitukseen.

Kevytsorabetonin runkoaineena:
Murske sekoitetaan esim. weber.vetonit S 30 Sementtilaastin kanssa, jolloin saadaan helposti käyttövalmista kevytsorabetonia.

Raekoko 3-8 mm
Paloluokka Palamaton
Tiheys 185-250 kg/m³ (Irtokuivatiheys)
Lämmönjohtavuus 0,10 W/mK (kuivana)
pH 9-11
Pakkaus 50 litran säkki (KSM38/50).
1000 litran suursäkki (KSM38/1000).
Tuotehyväksynnät CE, M1, EPD

 

Välipohjatäytöissä murskekerroksen päälle asetetaan suodatinkangas sekä raudoitusverkko ja siihen kuuluvat leveäkantaiset korokepalat. Tasoitekerros valetaan soveltuvalla weber.vetonit -tasoitteella (esim. weber.vetonit 6000 Pikamassa tai 5400 Lämpölattiamassa). Suositeltava tasoitekerroksen paksuus murskekerroksen päällä on vähintään 50 mm. Rakennesuunnittelija määrittää rakenteen sekä viemärien siirrot ja läpiviennit palkkeihin.

Murske on kuiva tuote ja se mahdollistaa paksujen täyttöjen tekemisen nopeasti ilman kuivumisaikojen odottelua. Mursketta on saatavilla suursäkeissä sekä pikkusäkeissä. Saneerauskohteissa pikkusäkit on helppo kuljettaa kokonsa ja keveytensä vuoksi käyttökohteisiin.

Rakenteessa olevat pinnoittamattomat kupari- ja teräsputket tulee erottaa kevytsorasta, esim. muovikalvolla pistekorroosion välttämiseksi.

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6419141100328 1000 l Suursäkki 1