11/12/2018
logo

Leca®-murske 3–8 mm 1000 l

Leca-murske on Leca-sorasta valmistettua kevyttä ja monikäyttöistä rakennusmateriaalia. Leca-murske sisältää 3–8 mm kokoisia Leca-sorarakeita. 

Käyttökohteet

Välipohjan saneeraus:
Leca-murske 3–8 mm sopii hyvin mm. täyttömateriaaliksi paksujen ala- ja välipohjien saneerauksissa (esim. alalaattapalkistot ja puuvälipohjat). Leca-murske on huokoista ja täten myös kevyttä, eli sen vaikutus rakenteen painoon on vähäinen. Verrattuna pyöreärakeiseen Leca-soraan, murske tiivistyy paremmin ja tekee työskentelylle jämäkämmän alustan.

Kattokallistukset:
Murske toimii hyvin myös kattokallistusten teossa.

Puutarhojen maanparannusaineena:
Murskattu Leca-sora tekee kasvualustasta ilmavaa ja kevyttä, joten se sopii hyvin puutarhan maanparannusaineeksi. Murske imee itseensä hyvin kosteutta ja luovuttaa sitä tasaisesti takaisin kasvualustaan.

Jalankulkuväylien talvihiekoitus:
Kevyt ja luonnonmukainen murske on tehokas, mutta hellävarainen, hiekoitusmateriaali talvella. 

Kevytsorabetonin runkoaineena:
Murske sekoitetaan esim. webervetonit S 30 Sementtilaastin kanssa, jolloin saadaan helposti käyttövalmista kevytsorabetonia.

Ominaisuudet

Raekoko 3–8 mm
Paloluokka Palamaton
Tiheys 185-250 kg/m³ (irtokuivatiheys)
Lämmönjohtavuus 0,10 W/mK (kuivana)v
pH 9–11
Pakkaus 50 litran säkki (3–8 mm/50).
1000 litran suursäkki (3–8 mm/1000).
Tuotehyväksynnät CE, M1, EPD

Työohjeet

Välipohjatäytöissä murskekerroksen päälle asetetaan suodatinkangas sekä raudoitusverkko ja siihen kuuluvat leveäkantaiset korokepalat. Tasoitekerros valetaan soveltuvalla webervetonit -tasoitteella (esim. webervetonit 6000 Pikamassa tai 5400 Lämpölattiamassa). Suositeltava tasoitekerroksen paksuus murskekerroksen päällä on vähintään 50 mm. Rakennesuunnittelija määrittää rakenteen sekä viemärien siirrot ja läpiviennit palkkeihin.

Murske on kuiva tuote ja se mahdollistaa paksujen täyttöjen tekemisen nopeasti ilman kuivumisaikojen odottelua. Mursketta on saatavilla suursäkeissä sekä pikkusäkeissä. Saneerauskohteissa pikkusäkit on helppo kuljettaa kokonsa ja keveytensä vuoksi käyttökohteisiin.

Rakenteessa olevat pinnoittamattomat kupari- ja teräsputket tulee erottaa kevytsorasta, esim. muovikalvolla pistekorroosion välttämiseksi.

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6419141100328 1000 l Suursäkki 1

Dokumentit

Tuotekortti

Suoritustasoilmoitus (DoP)

Käyttöturvallisuustiedote

M1-luokitus

EPD-ympäristöseloste