Saint-Gobain Nordic -yritykset vaihtoivat vihreään sähköönVihreä sähkö kuvituskuva Leca

Kestävä kehitys on korkealla Saint-Gobainin asialistalla, ja 1. tammikuuta Saint-Gobain -liiketoiminta Pohjoismaissa vaihtoi vihreään sähköön. 

Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille parhaita ja kestäviä ratkaisuja ympäristöystävällisiin rakennuksiin, ja osana Saint-Gobain -konsernia olemme vähentäneet ympäristövaikutuksiamme erityisesti hiilijalanjäljen osalta. Saint-Gobain -konsernin tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjään 20 prosenttia*, ja tässä yhteydessä siirtyminen uusiutuvalla energialla tuotettuun sähköön Pohjoismaissa on luonnollinen askel.

i 2010-2025, joka perustuu iso-tuotantoon kyseisen laajuuden osalta.

- Olen innoissani, että meillä on nyt mahdollisuus vaihtaa vihreään sähköön. Arvioimme, että vaihtaminen vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 40 000 tonnilla, mikä vastaa noin 40 000 meno-paluu matkaa Tukholmasta New Yorkiin lentokoneella, sanoo Saint-Gobain Nordicin ja Balticin vastuullisuusjohtaja Camille Fabre.

Kestävät rakennukset

Siirtyminen vihreään sähköön tarkoittaa myös sitä, että Saint-Gobain -liiketoiminta tuottaa aiempaa enemmän tuotteita, joiden hiilijalanjälki on pienempi ja jotka edistävät kestävämpiä rakennuksia, kuten sertifioituja LEED-, BREEAM- tai DGNB-rakennuksia. Siirtyminen vihreään sähköön on vain yksi monista vaiheista, joita Saint-Gobain pyrkii kehittämään kestävämpiä ratkaisuja. Muun muassa Eco-Innovation -tapahtumassa keskitytään tulevaisuuden ratkaisujen parantamiseen ja keksimiseen, pienempiin ympäristövaikutuksiin ja kestävän kehityksen edistämiseen.

Mitä tarkoittaa "vihreä sähkö"?

Ostamme sertifikaatteja (sähkön alkuperätakuu) sähköntoimittajiltamme. Sertifikaatit todistavat ostamamme sähkön alkuperän ja varmistavat, että sähkö on tuotettu käyttämällä uusiutuvia energialähteitä. Ostamamme "vihreä" sähkö on sekoitus biosähköä (biopolttoaineisiin perustuvien voimalaitosten sähkö) ja vesivoimasähköä. Sekoitus on noin 40 % biosähköä ja 60 % vesivoimasähköä. Tämä sähkö on CO2-neutraalia GHG-protokollan soveltamisalan 2 mukaisesti.

Lue lisää täältä.