13/08/2018
logo

Leca®-valuharkkoväliseinä, kantava

Valuharkkoja tarvitaan yleensä erikoistapauksissa, missä kuormat ja jäykistykset eivät onnistu tavallisilla kevytsoraharkoilla. Leca®-valuharkkoja käytetään muun muassa kantaviin väliseiniin, jäykistäviin seiniin, sokkeleihin, maanpaineseiniin ja tukimuureihin. Leca-valuharkkoja voidaan käyttää yhdessä Leca Lex -perusharkkojen kanssa. Leca-valuharkot sisältävät runsaasti lujaa ja keraamista Leca-soraa, joka antaa valuharkoille edistykselliset ominaisuudet. 

Leca-valuharkot ovat betonisia valuharkkoja kevyempiä ja helpompia työstää. Leca-valuharkot ovat A1-luokan palamattomia rakennustarvikkeita, joten niitä voidaan käyttää suojaverhouksiin ja P1-luokan rakennusten rakenteisiin.

Leca_Valuharkot.jpg

Leca-valuharkot ovat helppoja ja nopeita asentaa, koska harkot ovat ympäripontattuja ja pontti ohjaa harkkoa ladottaessa. Kulmalukitus varmistaa nurkkien suoruuden ja vähentää valunaikaisen tuennan tarvetta. Ponttauksesta johtuen muuri on myös vakaampi ennen valua, joka mahdollistaa korkeamman ladonnan. Kulmaharkkojen mitat on suunniteltu niin, että kokonaisia harkkoja käytettäessä ladonta etenee automaattisesti puolen harkon limityksellä.

Leca-valuharkot ovat reiällisiä harkkoja, jotka puolen kiven limityksellä ladottaessa muodostavat seinään pysty- ja vaakasuuntaisia valuonteloita. Harkot kuivaladotaan ilman muurauslaastia eikä harkkoja tarvitse kiilata. Harkkojen ympäriponttaus tekee rakenteesta tiiviimmän valussa, jolloin notkea betonimassa ei pääse ulos harkkojen väleistä. Yläpinnan ulkoreunaan ulottuva ponttaus mahdollistaa helpon ja tasaisen valupinnan tekemisen ylimmän harkon yläpintaan.

Tukimuuri_Leca_Valuharkoista-250px.jpg

Ratkaisun edut:

  • Ympäriponttaus nopeuttaa ladontaa.
  • Ladonta on helpompaa, koska ponttaus ohjaa harkkoa ladottaessa.
  • Muuri on vakaampi ennen valua, joka mahdollistaa korkeamman ladonnan.
  • Kulmalukitus varmistaa nurkkien suoruuden ja vähentää valunaikaisen tuennan tarvetta.

Näytä kaikki

Leca-valuharkkoja käytetään muun muassa kantaviin väliseiniin, jäykistäviin seiniin, sokkeleihin, maanpaineseiniin ja tukimuureihin. 

Ääneneristävyys

49,9 dB (Rw) (LVH-150)
55,1 dB (Rw) (LVH-200)
59,3 dB (Rw) (LVH-250
Suunnittelu- ja työohjeen 4-18 mukaan

Palonkestävyys EI180, REI90 (LVH-150)
EI180, REI180 (LVH-200)
EI180,REI180 (LVH-250)
Rakenteen paksuus 150 - 250 mm
Rakenteen paino -