13/08/2018
logo

Leca®-harkkoväliseinä, kantava

Kantavat väliseinät tai väliseinät, joihin tarvitaan raudoitusta seinän pituuden tai vaakasuuntaisen kuormituksen johdosta, rakennetaan Leca® Lex -harkoista. Näin kaikki seinät ovat samaa materiaalia ja näin mahdollistat helposti kaikki sisustusratkaisut.

 

Leca_Lex_harkko_UH_100_1kpl.jpg

Kantavien seinien minimipaksuus on 100 mm, joten kaikki vähintään 100 mm leveät Leca Lex -harkot soveltuvat kantaviin väliseiniin. Raudoitusta tarvitaan tyypillisesti yli 6 m pitkissä seinissä kuivumiskutistumisen johdosta. Jos väliseinä toimii jäykistävänä seinänä tai se ottaa vastaan tuulikuormia, seinä tulee lisäksi raudoittaa. Kantavan väliseinän rakentaminen on helppoa ja joustavaa Leca-harkoista.

Välipohjaratkaisu vaikuttaa kantavan väliseinän harkkopaksuuteen. Ontelolaatat tai muut poikittaiset välipohjapalkit vaativat minimissään RUH-200 harkon. Jos holvi tehdään esimerkiksi liittolaatasta tai paikallavaluna, seiniin riittää useimmin UH-150 harkot

Leca_harkkovaliseina_kantava.jpg

Ratkaisun edut:

  • Soveltuu myös pitkiin yli 6 metrin väliseiniin.
  • Voidaan tarvittaessa raudoittaa.
  • Helppo ja nopea muurata.
  • Harkot helppoja käsitellä ja katkaista.
  • Pontit ohjaavat harkot tarkasti paikoilleen.
  • Yksi kappale käy useaan paikkaan.

Näytä kaikki

Korjaus- ja uudisrakennuskohteiden kantavat väliseinät tai väliseinät, joihin vaaditaan raudoitusta seinän pituuden tai vaakasuuntaisen kuormituksen johdosta.

Ääneneristävyys 40-48 dB (Rw)
Palonkestävyys EI 60
Rakenteen paksuus 75-420 mm
Rakenteen paino 56-245 kg/m²