29/10/2020
logo

Kevyt väliseinä Leca® EasyLex -harkoista

Ratkaisun edut:

 • Leca EasyLex on markkinoiden nopein muurattava väliseinä.
 • Loppuun asti mietitty järjestelmä.
 • Sileä ja tasainen pinta ei vaadi paksua tasoitekerrosta.
 • Ympäripontatut ja mittatarkat harkot.
 • Sopii hyvin kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneisiin.

Kun katto on paikoillaan, on vuorossa kevyiden väliseinien rakentaminen. Huonetilat mitataan ensin suunnitelmien mukaan, suositeltavaa on mitata kaikki kerroksen huonetilat ennen niiden rakentamisen alkua. Väliseinien runkoratkaisut on periaatteessa päätetty jo suunnitteluvaiheessa, mutta muutokset voivat olla mahdollisia, kunhan ne vastaavat alkuperäisiä suunnitelmia. 

Leca EasyLex -järjestelmällä kuivien tilojen tai kylpyhuoneiden kevyiden väliseinien rakentaminen onnistuu helposti ja nopeasti. Väliseinäharkot ovat ympäripontattuja, mittatarkkoja ja pinnaltaan tasaisia, jolloin niiden käyttö maalattavien seinäpintojen alustana on erittäin hyvä ratkaisu.

Suurien ponttiensa ansiosta lukitus on jämpti, muuraus nopeaa ja vaivatonta, muurauksesta tulee tukeva ja näin normaalin huoneen korkuiset seinät voidaan muurata kerralla ylös asti. Muuraus tehdään ohutsaumamuuraamalla, jolloin laastimenekki pienenee ja muuraus nopeutuu perinteiseen muuraukseen verrattuna. Kevyitä kappaleita on helppo käsitellä ja katkaista sopivan kokoisiksi. 

Lataa esite tästä!

 

Leca_EasyLex_88_VS_harkot_3kpl.jpg

Harkkojen sileän ja tasaisen pinnan sekä ohuen muuraussauman ansiosta huolellisesti muuratut seinät eivät vaadi paksuja tasoitekerroksia. Maalattavan pinnan saa tasaiseksi eikä vaaleissakaan pinnoissa näy epätasaisuudet.

Leca EasyLex -ratkaisu on kokonaisjärjestelmä, joka sisältää väliseinäharkot, päätykappaleet, palkit, muuraussiteet ja langanohjaimen, webervetonit ohutsaumalaastin ja ohutsaumakelkan.

Leca EasyLex -harkot sopivat mainiosti kylpyhuoneisiin, sillä vedeneristykset ja laatoitukset ovat helppoja ja nopeita tehdä.  Tasaiset seinäpinnat ovat helppoja vedeneristää ja laatoittaa myös suurilla laatoilla. Kevyet väliseinät voidaan asentaa myös kiviliimalla (esim. Tremco Illbruck PU-700), kun rakenteella ei ole palonkestävyysvaatimuksia.


Leca_EasyLex_valiseinarakenne.jpg

Leca® EasyLex -väliseinärakenne

TUOTTEET

 1. Leca EasyLex 88 VS -harkko
 2. webervetonit OL 15
 3. webervetonit LR+

 

Leca_EasyLex_markatilan_valiseina 250px.jpg

Leca® EasyLex märkätilan, esim. kylpyhuoneen, väliseinä

 

TUOTTEET

 1. Leca EasyLex VS 88 -harkko
 2. webervetonit OL 15
 3. webervetonit MT
 4. weber MS
 5. weber MP


Ominaisuudet

Ääneneristävyys 35 dB (Rw)
Palonkestävyys EI 60
Rakenteen paksuus 88 mm
Rakenteen paino 87 kg/m² (ilman tasoitetta, tasoite painaa 1,6 kg/m²/mm)

Dokumentit

Suunnitteluohje (Eurocode 6)

Esite

Mallisuunnitelmat