17/05/2019
logo

Perinteinen Leca®-sorakatto

Ratkaisuun liittyvät tuotteet

1. Leca®-sora 4–20 mm irto

2. Leca®-katelaatta LL-500

Miksi valita Leca-sorakatto?

Leca-sorasta on Suomessa hyvät ja pitkäaikaiset kokemukset jo yli 60 vuoden ajalta, ja kattorakenteissakin on käytetty Leca-soraa jo yli 50 vuoden ajan. Tuulettuva Leca-sorakatto soveltuu erinomaisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin. Asennusnopeutensa ansiosta Leca-sorakatto on myös hinnaltaan kilpailukykyinen ratkaisu. Leca-sorakatto soveltuu yläpohjan rakenteeksi lähes kaikkiin rakennustyyppeihin.

Leca-sorakatto tarjoaa myös hyvän alustan Suomessakin yleistyville viherkatoille, koska Leca-sora kestää hyvin kuormitusta. Leca-sorakaton toimintavarmuus perustuu eristemateriaalin pitkäaikaiskestävyyteen ja kattorakenteen tuulettamiseen räystäiden kautta. 

Tuuletuksella kattorakenteesta poistetaan rakennekosteus ja käytön aikana mahdollisesti kerääntyvä kosteus. Täten kosteus ei jää koskaan rakenteeseen pitkäksi aikaa vaurioittamaan rakennetta. Tällä on suuri merkitys juuri Suomen olosuhteissa suurten lämpötilavaihtelujen takia.

Mittauksissa on havaittu, että talvella Leca-sorakattoon mahdollisesti kerääntyvä kosteus tuulettuu pois heti kesän alussa ja katto on syksyllä lämmityskauden alkaessa taas uudenveroisessa kunnossa. Tarjoamamme maksuton suunnitteluneuvonta ja tekninen neuvonta varmistavat tuuletusjärjestelyjen onnistumisen.

Leca-sorakatto ei myöskään ole altis työvirheille. Eristeen hyvä kosteudenkestävyys ja katon nopea asennustyö mahdollistavat katon toteutuksen myös talviolosuhteissa.
 

Ratkaisun edut:

  • Leca-soralla eristetyssä katossa ei ole eristyskykyä heikentäviä saumoja eikä rakoja.
  • Tuuletus poistaa rakennekosteuden sekä mahdollisen käytön aikana tulevan kosteuden.
  • Tuote Leca-sora 4–20 mm on suunniteltu paksuihin, yli 500 mm, kerroksiin. Siinä ei synny lämmöneristystä heikentäviä pystyvirtauksia.
  • Saadaan nopeasti vettä pitävä katto.
  • Pitkäaikaiset hyvät käyttökokemukset.
  • Kestävä ja palamaton lämmöneriste, jonka lämmöneristyskyky ei heikkene vuosien varrella.
  • Ilmastointikanavat voidaan sijoittaa Leca-sorakerrokseen.

Ominaisuudet

Palonkestävyys REI 60
U-arvo 0,09 W/m²K
Eristepaksuus Keskimäärin 1030 mm (Leca-sora)
Rakenteen paksuus Keskimäärin 1,10 m (kantavan rakenteen yläpinnasta)

Dokumentit

Suunnitteluohje

Mallisuunnitelmat, rakennnetyypit

Mallisuunnitelmat, detaljit