11/04/2019
logo

EPS-lisäeristetty Leca®-sorakatto

Leca-sora on kestävä ja palamaton lämmöneriste, joka ei menetä lämmöneristyskykyään vuosikymmenienkään kuluessa. Leca-sora on kierrätettävä materiaali, se voidaan ottaa talteen vanhoista rakenteista ja käyttää uudelleen katto-, alapohja- tai routaeristeenä, maarakennuksen kevennysmateriaalina tai viherrakentamisessa.  Leca-sora on luonnon materiaali, siitä ei liukene huoneilmaan eikä maahan epäpuhtauksia. 

Leca-sorakatto on sopiva valinta kaiken muotoisiin rakennuksiin, joten se antaa arkkitehdille suunnitteluvapautta. Leca-sorakattoista rakennusta on myös helppo laajentaa tai muuttaa. 

Suomen haastava ilmastokaan ei pilaa Leca-sorakattoa. Katolla oleva lumi vain parantaa katon lämmöneristävyyttä. Leca-sorasta tehty eriste kestää hyvin kuormitusta, ja sorakatto pystyy kuivattamaan rakennusaikaista kosteutta

Katon kallistukset ja kaivojen väliset alueet voidaan muotoilla samalla eristeellä. Ilmastointikanavat voidaan sijoittaa Leca-sorakerrokseen ilman erillistä paloeristystä. Rakeinen Leca-sora muodostaa saumattoman eristekerroksen

Haluttaessa pienentää eristekerroksen paksuutta voidaan Leca-soraeristyksen alla käyttää EPS 80S tai EPS 60 kattolevyjä. Jokainen katto pitää suunnitella yksilöllisesti ja ottaa huomioon tuuletus, lämmöneristyskyky ja eristeen ominaisuudet. Eristeen ilmanläpäisevyys ja toteutuva tuuletus ovat ratkaisevia katon eristyskyvyn kannalta. Liian harvassa eristeessä syntyy sisäistä konvektiota lämpötilaerojen vuoksi. Paksuissa eristekerroksissa sisäinen konvektio voi romahduttaa katon eristyskyvyn.

Lisäeristetty katto:

  • Yhdistelmänrakenteella voidaan pienentää kokonaispaksuutta jopa 300 mm.
  • Tuulettuva rakenne toimii hyvin, tuotteella Leca-sora 8–20 mm on juuri sopiva ilmanläpäisevyys.
  • Katon pinnan muotoilu on helppo toteuttaa joustavasti Leca-soralla.

Ominaisuudet

Palonkestävyys REI 60
U-arvo 0,09 W/m²K
Eristepaksuus Keskimäärin 530 mm (Leca-sora)
200 mm (EPS80S Katto)
Rakenteen paksuus Keskimäärin 0,80 m (kantavan rakenteen yläpinnasta)

Dokumentit

Suunnitteluohje

Mallisuunnitelmat, rakennetyypit

Mallisuunnitelmat, detaljit