Katot

Leca®-kevytsorasta on Suomessa pitkäaikaiset ja hyvät käyttökokemukset jo yli 60 vuoden ajalta, ja kevytsoraa on käytetty kattorakenteissakin jo yli 50 vuotta. Tuulettuvuutensa ansiosta Leca-sorakatto on varmatoiminen ja soveltuu hyvin Suomen vaativiin olosuhteisiin.

Leca-sorakatto soveltuu yläpohjan rakenteeksi lähes kaikkiin rakennustyyppeihin. Sitä käytetään yläpohjana mm. kerrostaloissa, rivitaloissa, julkisissa rakennuksissa, liikerakennuksissa, teollisuusrakennuksissa, maatalousrakennuksissa, liikenteen rakennuksissa ja liikennöidyissä tasoissa. Myös vanhojen tasakattojen korjauksissa ja Suomessakin yleistyvissä viherkatoissa Leca-sora on hyvä materiaali keveytensä ja huokoisuutensa ansiosta.

Leca-soralla voidaan helposti muotoilla lisäkallistukset vanhan vedeneristeen päälle, jolloin vältytään kalliilta harjakattoremontilta. Hyvällä suunnittelulla päästään taloudelliseen ja laadukkaaseen sekä asennusystävälliseen kattorakenteeseen. Leca-sora on kestävä ja palamaton lämmöneriste, jonka lämmöneristyskyky ei heikkene vuosikymmenien kuluessa.