Leca®-kevytsora – helppo toimittaa, helppo käsitellä

Leca-tehtaat valmistavat sekä kevytsoraa että kevytsoraharkkoja. Molemmilla tuotteilla on monia etuja – ei ainoastaan loppuratkaisuissa vaan myös rakennusprosessin aikana, jolloin ne tekevät elämästä helpompaa niitä käsitteleville henkilöille.

Irtokevytsora on perustuote, jolle on paljon käyttötarkoituksia rakennusalalla - olivatpa sitten kyseessä talonrakentamiseen liittyvät ratkaisut, geotekniset ratkaisut tai vesienhallinta. Yksittäinen, savesta valmistettu Leca-papu ei saa vielä ihmeitä aikaan, mutta yhdistettynä kevytsoraksi mahdollisuudet ovat lukuisat. Kevytsoraa voidaan toimittaa monilla eri tavoin: säkeissä, nostolaatikolla, rekka-autoilla tai puhaltamalla paikoilleen.

Suuret volyymit toimitetaan rekalla tai yhteistyökumppaneidemme varta vasten räätälöidyillä puhallusajoneuvoilla. Kevytsoraa on helppo kantaa ja siirtää ympäriinsä sen keveyden vuoksi. Mutta kun kevytsora toimitetaan puhallusrekalla, on rakentajan työ entistäkin helpompaa, sillä se voidaan puhaltaa letkulla juuri haluttuun paikkaan. Tämä säästää sekä aikaa että resursseja, ja on hyväksi työympäristölle.

Kun kevytsora toimitetaan puhaltamalla, rakentajan tulee huomioida seuraavat toimenpiteet:

 1. Minimitoimituserän koko puhaltamalla on 20 m³.
 2. Työmaalla tarvitaan autonkuljettajan lisäksi 1–2 miestä sekä paineellinen vesi.
 3. Puhallusletkun pituus on 30 m.
 4. Yli 300 mm paksut, kuormitetut kevytsorakerrokset tulee tiivistää tärylevyllä.

Kun kevytsora puhalletaan paikoilleen, rakennustyömaalla ei tarvita:

 • työmaanosturia
 • autonosturia
 • varastointipaikkaa.

Pääset eroon myös seuraavista:

 • palautuslavat
 • pakkausjäte
 • leikkausjäte
 • kuljetus työmaalla.

Kaiken tämän ansiosta työskentely Leca-kevytsoran kanssa on helpompaa, miellyttävämpää ja tehokkaampaa, ja se säästää paljon rakentajan aikaa ja fyysisiä ponnisteluja rakennustyömaalla.