Asuminen

Kun katsot taloa, tietä tai siltaa, niin Leca®-kevytsoran löytäminen ensisilmäyksellä on vaikeaa, MUTTA siellä se on: maassa, seinissä tai katolla. Leca-kevytsora voidaan tunnistaa sen hämmästyttävistä ominaisuuksista, jotka pääsevät oikeuksiinsa, kun sitä käytetään, esimerkiksi taloissa. Leca-kevytsora tarjoaa korkeatasoista lämpömukavuutta ja akustista viihtyvyyttä ja parantaa osaltaan energiatehokkuutta. Tämä auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä, energialaskuja ja tuo pitkäkestoista mukavuutta kotiin.


Leca-kivitalo Tampere ulkokuva

Asuminen Leca-kivitalossa

Leca-kivitalossa on useita hyviä ominaisuuksia liittyen asumismukavuuteen ja turvallisuuteen. Olemme koonneet tähän muutamia asiakkaidemme tarinoita Leca-kivitalossa asumisesta Pohjoismaissa. 

Daells Varehus ulkokuva

Yli 100-vuotias rakennus Kööpenhaminassa

Daells Varehus -tavaratalo on ikonen, vanha rakennus Kööpenhaminan keskustassa. Kuuluisa tavaratalo remontoitiin vuonna 1950-luvulla ja Leca-harkot valittiin rakennusmateriaaliksi. Rakennus toimii nykypäivänä hotellina. Lue koko tarina rakennuksen mielenkiintoisesta historiasta.

Grosvenor Paradise -projekti Liverpoolissa

Maisemointi Leca®-kevytsoralla Liverpoolin ranta-alueella

Kevytsora tasoittaa tietä “vihreälle” paratiisille kaupungin Liverpoolin keskustassa – se läpäisee hyvin vettä, ja sitä on helppo käyttää. Lue koko tarina ranta-alueen maisemoinnista.

Leca-kevytsoraa juottoastiassa Puolassa

Leca-kevytsora tuo turvaa mehiläisille ja linnuille

Saatat ehkä ajatella, että Leca-soraa käytetään vain rakentamisessa tai kukkaruukkujen pinnalla, mutta tämän tarinan luettuasi saat kokonaan uuden näkökulman. Puolassa on ratkaistu mehiläisten juottamiseen liittyvä ongelma kevytsoran avulla, ja Suomessa kekseliäs lintuharrastaja rakensi turvallisen ja lämpimän pesän meriharakkapariskunnalle. Nämä kaksi erilaista tarinaa todistavat kevytsoran hyödyllisyyden ja sen käyttökohteiden laajan kirjon. 
 

Leca-sorakerros lietealtaan päällä

Leca-sora lietealtaiden päällä

Lannan kaasupäästöjen vähentämiseksi suurella puolalaisella sikatilalla tehtiin kansi Leca-kevytsorasta suureen altaaseen. 

Juomavesilaitos Oslossa sisäkuva

Filtralite® puhdistaa juomaveden Oslossa – ja ympäri maailmaa

Oset-vedenpuhdistamo Oslossa on Skandinavian suurin vedenpuhdistamo, ja siellä puhdistetaan 90 prosenttia kaikesta oslolaisten käyttämästä juomavedestä.  Määrä vastaa 95 miljoonaa kuutiometriä vettä vuodessa tai 3 000 litraa sekunnissa. Filtralite®suodatinmateriaalilla on tärkeä rooli tässä erittäin tärkeässä työssä.

Lähikuva veas-laitoksen vedestä

Kuudensadantuhannen ihmisen jätevesien puhdistaminen

Filtralite® on osoittautunut äärimmäisen kestäväksi niin biokasvualustana kuin suodatinmateriaalinakin Norjan suurimmassa jätevedenpuhdistuslaitoksessa, Oslon Veasissa. Kahdenkymmenenviiden käyttövuoden, päivittäisine vastavirtahuuhteluineen, jälkeenkään ei ole ollut tarvetta täydentää suodatinjärjestelmää.