Luonnosta lainattu

Leca®-kevytsora on ainutlaatuinen luonnontuote, jonka elinkaari ei ole lineaarinen vaan itse asiassa ympyrä. Leca-kevytsoraa on valmistettu Suomessa vuodesta 1951 lähtien. Tuotetta on sittemmin jatkokehitetty, mutta se on pohjimmiltaan yhä samanlaista: paisutettua savea. Vahvaa, kevyttä ja reagoimatonta kevytsoraa voidaan käyttää kaikkialla; se voidaan uusiokäyttää tai kierrättää – ja jopa palauttaa takaisin maahan. Me kutsumme sitä nimellä “Luonnosta lainattu”.

Tutustu tarkemmin tarinaamme.


1. Tuotanto vihreä symboli

Tuotanto

Usein yksinkertaiset ideat kestävät pidempään. Leca®-kevytsora on tehty tuoreesta savesta, jota on esikäsitelty ja poltettu korkeassa lämpötilassa. 1 m³:sta tuoretta savea saadaan 5 m³ kestävää kevytsoraa. Sitä käytetään kaikessa: kukkaruukuista rakenteellisiin betonielementteihin ankarilla, pohjoisilla merialueilla. Painopiste on luonnonvaroja tehokkaasti hyödyntävässä tuotantoprosessissa, jossa kiinnitetään huomiota siihen, että prosessissa syntyy mahdollisimman vähän jätettä. Tiukka laadunvalvonta toimii kaikissa tuotantolaitoksissamme, jotta voimme toimittaa laadukkaita tuotteita, joiden ympäristövaikutus on minimaalinen.

2. Logistiikka vihreä symboli

Logistiikka

Koska kevytsora on kevyttä, sen kuljettaminen on helpompaa, ja sen jättämä hiilijalanjälki on pienempi kuin painavampien kiviaineisten. Rekkojen suurempi kapasiteetti tarkoittaa vähemmän rekkoja teillä, kaupungin keskustoissa ja maaseutualueilla. Tiesitkö, että yksi rekkakuorma Leca-kevytsoraa vastaa neljää rekkakuormallista hiekkaa tai soraa? Tämä on hyvä asia ilmastomme kannalta: CO2-päästöt ja kuljetuskustannukset pienenevät huomattavasti, ja aikaa säästyy rakentamiseen.

3. Rakentaminen vihreä symboli

Rakentaminen

Jos rakennusmateriaali painaa vähemmän, se helpottaa rakentajien työtä työmaalla. Muutaman kilogramman painoisen Leca®-harkon nostaminen vielä onnistuu, mutta vaihtoehtoisesta materiaalista valmistetun harkon, joka voi painaa jopa neljä kertaa enemmän,nostaminen on varmasti vaikeampaa. Leca®-kevytsora ei ole ainoastaan kevyttä, vaan se voidaan myös puhaltaa paikoilleen puhallusajoneuvoista, kun työmaalle johtava reitti on kapea tai haasteellinen; nopeaa, helppoa ja joustavaa.

4. Asuminen vihreä symboli

Asuminen

Kun katsot taloa, tietä tai siltaa, niin Leca®-kevytsoran löytäminen ensisilmäyksellä on vaikeaa, MUTTA siellä se on: maassa, seinissä tai katolla. Leca-kevytsora voidaan tunnistaa sen hämmästyttävistä ominaisuuksista, jotka pääsevät oikeuksiinsa, kun sitä käytetään, esimerkiksi taloissa. Leca-kevytsora tarjoaa korkeatasoista lämpömukavuutta ja akustista viihtyvyyttä ja parantaa osaltaan energiatehokkuutta. Tämä auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä, energialaskuja ja tuo pitkäkestoista mukavuutta kotiin.

5. Uusiokäyttö vihreä symboli

Uudelleenkäyttö

Leca®-kevytsora on ainutlaatuinen luonnontuote, jonka elinkaari ei ole lineaarinen vaan itse asiassa ympyrä. Leca-kevytsora voi “uudelleensyntyä”, kun materiaali on ollut käytössä jopa sata vuotta. Lisäksi reagoimattoman, luonnon savesta tehdyn kevytsoran yksinkertaisuus tarkoittaa sitä, että se voidaan palauttaa takaisin luontoon. Leca-kevytsora ei periaatteessa ole meidän – me vain lainaamme ympäristöystävällisen ratkaisun luonnosta ja hyödynnämme sen monia ominaisuuksia rakentaaksemme tulevaisuutta varten. Sen kestävät ominaisuudet tarkoittavat sitä, että me voimme yksinkertaisesti palauttaa sen takaisin luontoon.