Joulutervehdyksemme 2019Lecan joulukuva v. 2019 iso

Voimme varmasti kaikki allekirjoittaa sen, että tämä vuosi on kulunut silmänräpäyksessä. Mutta kun aloimme muistella vuoden kohokohtia, tajusimme, kuinka paljon olemme saaneet aikaiseksi ja kehittäneet erilaisia Leca-ratkaisuja yhdessä asiakkaidemme kanssa. 

Joulun aikaan on hyvä muistella kulunutta vuotta, mutta myös jakaa hyvää mieltä. Tänä jouluna halusimme laittaa hyvän kiertämään ja lahjoitimme joululahjoihin varatut rahat kotimaan vähävaraisten lasten opiskelun ja harrastustoiminnan tukemiseen Pelastakaa Lapset ry:n kautta. 

Pelastakaa Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla.

Muutamia vuoden 2019 kohokohtia:

  • Kehitimme ratkaisujamme hulevesien hallintaan ja käsittelyyn. Kokosimme kattavan tietopaketin Leca-soran eduista hulevesiratkaisuissa, sekä Filtralite®-suodatinmateriaalin käytöstä veden- ja ilmanpuhdistuksessa.
  • Vuoden alussa otimme kopin liukkaudesta ja julkaisimme huippusuositun videon Leca-murskeen käytöstä hiekoituksessa. Voit katsoa sen täältä.
  • Mursimme sitkeitä geotekniikkaan liittyviä myyttejä ja lisäsimme aineistoa geotekniikka-sivuillemme, kuten tämän asiantuntija-artikkelin Leca-kevennysrakenteesta ratarakentamisessa. Toivotimme myös tervetulleeksi aurinkoisen Susanna Vainion infratiimiimme.
  • Rakennusmateriaalien kierrätys ja uudelleenkäyttö kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Ylpeänä voimme todeta, että luonnon savesta polttamalla valmistettu Leca-sora säilyttää ominaisuutensa vuosikymmenten ajan, joten sen uudelleenkäyttö onnistuu mm. maarakentamisen ratkaisuissa. Kirjoitimme aiheesta lisää tänne.
  • Olimme mukana mielenkiintoisissa projekteissa, kuten merellisen Verkkosaaren Leca-sora viherkatolla, Espoon Mankkaan Leca-kivitaloyhtiössä ja Oulun keskustaan nousseen alikulkusillan infraprojektissa.
  • Leca-sorakattoja rakennettiin tänä vuonna ennätysmäärä. Päivitimme ratkaisusivut uuteen uskoon, pääset katsomaan ne täältä. Katon eristemateriaalin ilmanläpäisevyys aiheutti keskustelua tänä vuonna. Leca-sora on tutkitusti turvallinen eristemateriaali katoille, eikä katon lämmöneristyskyky heikkene vuosikymmentenkään kuluessa. 
  • Julkaisumme tänä vuonna tuttuun tapaan kaksi numeroa asiakaslehdestämme BUILDistä. Lue vuoden ensimmäinen lehti täältä ja joulukuussa ilmestynyt numero täältä

Voisimme jatkaa listaa vielä, mutta tähän on hyvä lopettaa. Kulunutta vuotta on mukava muistella, mutta vielä tärkeämpää on kääntää katseet vuoteen 2020, josta on tulossa vähintäänkin yhtä tapahtumarikas. Pysy siis kuulolla ja ota myös some-kanavamme seurantaan.

Lopuksi haluamme toivottaa koko Leca Suomen henkilökunnan puolesta kaikille rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!