Nyt murretaan Leca-harkkomyyttejä. Tutustu myytteihin ja katso videot!

Harkoista asiaa – Murskataan harkkomyyttejä

Harkot ovat mitä mainioin rakennusmateriaali. Niiden ominaisuuksiin liittyy joitakin uskomuksia, jotka me haluamme nyt kumota. Tutustu Leca-harkkoihin tarkemmin oheisen videosarjan avulla ja rikotaan siinä samalla muutamia harkkomyyttejä!


Haaste 1: Leca-harkon kosteusturvallisuus

Leca-harkko on oiva valinta rakennuksen perustamiseen. Valitsemalla harkkoperustuksen varmistat, että rakennuksen runko pysyy kuivempana. Harkot kuivuvat nopeasti, eikä kosteus pääse nousemaan perustuksista rakenteisiin. Leca-harkkojen muuraussauma on vain 5 mm paksu, eikä laastia käytetä pystysaumoissa. Muuraamiseen tarvittava vesimäärä on vähäinen ja harkot kastuvat huomattavasti vähemmän valettaviin ratkaisuihin verrattuna.

Haaste 2: Leca-harkon paino

Leca-harkkoja on vaivaton käsitellä, koska kevytsoran ansiosta niiden tiheys on pieni ja ne ovat kevyitä. Leca-kevytsoraharkot painavat vain kolmanneksen verrattuna tavalliseen betoniharkkoon. Siksi muuraus ja työstäminen onnistuu helposti ja nopeasti. Kevyiden Leca-harkkojen kanssa myös työmaalla työskentely on ergonomista. Mitä isompi projekti on kyseessä, sitä enemmän helppoutta keveys tuo työskentelyyn.

Haaste 3: Leca-harkon paloturvallisuus

Paloturvallisuuden kannalta Leca-harkot ovat vertaansa vailla ja turvallisen rakentamisen perusta. Harkoissa käytetty Leca-kevytsora on palamaton materiaali, joka kestää äärimmäisen korkeita lämpötiloja. Harkot suojaavat palolta sekä säilyttävät kantavuutensa erinomaisesti ja ne kuuluvatkin parhaaseen mahdolliseen paloluokkaan Euroopassa (A1).

Haluatko lisätietoja Leca-harkoista?

Ota yhteyttä
 
 

Täältä voit lukea tietosuojaselosteemme.

Tiesitkö, että Leca-harkkoja löytyy joka lähtöön? Harkkoihin käytettävä Leca-kevytsora mahdollistaa tuotteen monipuolisen käytön. Kevytsoran keveys-, kosteus- ja paloturvallisuus sopivat täydellisesti harkkojen ominaisuuksiksi ja siksi harkot sopivat niin perustuksiin, väliseiniin kuin ulkoseiniinkin. Olipa tarpeesi mikä hyvänsä, Leca-harkoista löytyy oikea tuote kuhunkin rakennuskohteeseen.