BUILD-lehti 1/2018 ilmestyy pianLeca BUILD-lehti kuvituskuva

Olemme osa Leca Internationalia, joka koostuu 12 eurooppalaisesta Leca-yrityksestä. Kehitämme, valmistamme ja markkinoimme Leca-kevytsoratuotteita. Pääset lukemaan yhteistyöhankkeistamme BUILD-lehdestä, jossa kerromme toisillemme ja asiakkaillemme referenssiprojekteistamme. Lehdestä huomaat, että Leca-tuotteiden käyttö vaihtelee eri maiden välillä. Ja epäilemättä huomaat myös, että voimme oppia paljon toisiltamme, koska ei ole mitään syytä, miksi Leca-ratkaisu, joka toimii Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa tai Isossa-Britanniassa ei toimisi myös Suomessa. Pidämme huolta, että jaamme osaamistamme Leca-kollegoiden kesken. Tämän avulla ratkaisumme hyödyttävät kaikkia maita ja asiakkaitamme ympäri Eurooppaa. 

Tässä BUILD-numerossa keskitymme kevytsoran monipuolisuuteen rakennusmateriaalina. Olemme päättäneet korostaa tätä jakamalla sisällön kolmeen luokkaan, jotka selkeyttävät strategisia painopisteitämme "talonrakentaminen", "infrarakentaminen" ja "vesienhallinta". Monet ovat sangen tietämättömiä Leca-kevytsoran erilaisista käyttötarkoituksista, joten toivomme, että tämä uusi lähestymistapa lisää tietämystä innovatiivisesta materiaalistamme. Tämä BUILD-lehden numero tarjoaa jännittäviä hankkeita kaikilta aloilta.

TALONRAKENTAMINEN

Suomessa, Puolassa ja Norjassa meillä on hienoja asuntorakennushankkeita, joissa käytetään Leca-harkkoja. Ruotsissa olemme rakentaneet valtavan palomuurin erilaisista harkoista. Norjassa materiaaliamme käytettiin vähentämään betoniseiniin kohdistuvaa painetta suuressa rivitalohankkeessa. 

INFRARAKENTAMINEN

Skotlannissa Leca-sora oli keskeinen materiaali, kun suunniteltiin ja rakennettiin katseen vangitseva silta. Tanskassa kevytsoran avulla minimoitiin maanpainumat ja tulvat, ja Englannissa Leca-sora mahdollisti raitiotieradan rakentamisen erittäin epävakaalle maaperälle. Portugalissa olemme olleet keskeisessä roolissa kunnostettaessa suurta, sortunutta muuria. Suomessa Leca-soraa käytettiin Lidlin uuden, ympäristöystävällisen jakelukeskuksen kevennysrakenteissa. 

VESIENHALLINTA

Puhtaan veden tarjoaminen ja ratkaisujen kehittäminen tulvien hallintaan ovat tehtävistämme ehkä ne tärkeimmät. Tässä numerossa korostamme sitä, miten erikoistuotteellamme, Filtralite-materiaalilla, puhdistetaan vesi yli puolelle miljoonalle asukkaalle Oslossa; ja miten Ruotsissa Filtralite-materiaalilla käsitellään hulevesiä ja poistetaan fosforia. Olet varmasti samaa mieltä siitä, että tuotteemme tarjoavat innovaatioita ja ratkaisuja mitä erilaisimpiin hankkeisiin.
BUILD 1/2018 julkaistaan kesäkuussa. Löydät aikaisemmat lehdet täältä.